bez rezultata

Propao dogovor: Ništa od rezultata popisa stanovništva

Vijesti / Flash | 14. 03. 2016. u 19:28 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nema dogovora u vezi metodologije prema kojoj će biti utvrđen stvarni broj stanovnika u BiH. Ni današnji sastanak nije polučio rezultat. Sve “strane” ostale su kod svojih stavova.

Uskoro će uslijediti još jedan pokušaj rješavanja problema uz pomoć Vijeća minmistara Bosne i Hercegovine. Kako je priopćeno novinarima nakon još jednog propalog pokušaja dogovora, statističari i političari imaju još vremena do srpnja da riješe problem, a rok koji ističe sutra ustvari nije važan.

Predstavnici statističkih institucija u BiH ni na predhodnoj sjednici u srijedu nisu uspjeli postići dogovor o planu aktivnosti obrade podataka, a sporno je pitanje kriterija po kojem će biti određivani rezidenti.

U izjavi za novinare nakon okončanja sjednice, ministar Civilnih poslova BiH i koordinator Vijeća ministara za popis Adil Osmanović rekao je da su pregovori poput današnjeg puko gubljenje vremena, te kako je siguran da će do lipnja svi problemi biti prevaziđeni, a rezultati Popisa priopćeni javnosti.

Osmanović je rekao da ukoliko dogovora uskoro ne bude, očekuje se da se međunarodna zajednica, Vijeće ministara i Predsjedništvo BiH uključe u rješavanje kako Popis stanovništva ne bi propao, prenosi BHRT.

Kopirati
Drag cursor here to close