Otmica

Pronađeni tragovi: Dva specijalca poginula u potrazi za Tomislavom Salopekom

Vijesti / Flash | 10. 08. 2015. u 09:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvojica pripadnika antiterorističke specijalne jedinice poginula su, a troje ih je ranjeno, u potrazi za Tomislavom Salopekom. Njihovo je vozilo, navodi N1, u ulici Asiut u Arišu na poluotoku Sinaj naletjelo na minu koju su postavili pripadnici Islamske države.

Egipatsko ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je smrt kapetana Mohameda Amina Ismaila Abisiniana i regruta Ahmeda Mehana. Napomenuli su da ih ovaj događaj neće zaustaviti u potrazi za otetim Hrvatom.

Istodobno je priopćeno kako hrvatska Vlada svim mehanizmima pokušava osloboditi Salopeka koga drže pripadnici Islamske države u Egiptu.

"Vlada i Ministarstvo vanjskih poslova, koristeći sve mehanizme koji nam stoje na raspolaganju, kontinuirano rade na rješavanju slučaja otetog hrvatskog državljanina", priopćeno je iz Ministarstva i dodaju da zbog osjetljivosti situacije nisu u mogućnosti da objavljuju detalje.

Egipatske vlasti i njihove nadležne službe rade sve što je u njihovoj moći kako bi locirale i spasile otetog Tomislava Salopeka, rekao je za Jutarnji list Ahmed Abu Zeid, portparol egipatskog Ministarstva vanjskih poslova.

"Pronađeni su neki dokazi, tragovi koji se ispituju i pokušavaju ga locirati", rekao je i naglasio da su hrvatske i egipatske diplomatske službe i dalje u kontaktu oko cijelog slučaja.

Kopirati
Drag cursor here to close