Teško kazneno djelo

Pronađeni mladići koji su staricu vezali, pretukli i opljačkali

Vijesti / Crna Kronika | 29. 09. 2014. u 15:57 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici kriminalističke policije policijske uprave Bugojno otkrili su izvršitelja kaznenog djela 'Razbojništva' iz člana 289. KZFBiH, koje su nad oštećenom A.M. rođena 1942. godine izvršile 2 nepoznate osobe dana 23.09.2014. godine oko 03:30 sati u mjestu Voljevac, općina Gornji Vakuf-Uskoplje.

Prilikom izvršenja ovog kaznenog djela maskirani izvršitelji su ušli u pomoćni objekat pored kuće i oštećenu vezali i tukli po cijelom tijelu tražeći novac. Nakon toga uzeli su ključeve od kuće, koju su potom pretražili i ispreturali stvari, a oštećenu vezanu ostavili u pomoćnom objektu. Oštećena je zadobila teške tjelesne ozljede i smještena je na liječenje u županijsku bolnicu Travnik, a izvršitelji su iz kuće otuđili zlatni nakit, satove i druge predmete.

Intenzivnim mjerama koje su obuhvatile više od 10 osoba službenici krim. policije PU Bugojno su došli do saznanja da su mogući izvršitelji osobe inicijala A.K. rođen 1993. godine i E.M. rođen 1991. godine, oba sa području općine Gornji Vakuf-Uskoplje, trenutno nastanjeni na području Sarajeva.

Postupajući po navedenim saznanjima slobode je lišen A.K. i nad njim je provedena kriminalistička obrada, koji je tom prilikom u potpunosti priznao izvršenje kaznenog djela. U nastavku istrage, uz pomoć službenika MUP-a Kantona Sarajevo, na području Sarajeva lišen je slobode i E.M. Izvršen je i pretres njegovog stana u Sarajevu, kojom prilikom je pronađena automatska puška, optički nišan i 260 komada metaka kalibra 7,62 mm. Od osumnjičenih su također oduzeti satovi i nakit koji su otuđili prilikom razbojništva.

Po okončanju kriminalističke obrade nad osumnjičenim, isti su uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predati na dalje postupanje županijskom tužiteljstvu Travnik, koje je protiv njih stavio prijedlog za određivanje pritvora. Općinski sud Bugojno prijedlog je prihvatio i odredio im pritvor.

Otkrivanje izvršitelja ovog teškog kaznenog djela je prije svega rezultat iznimnog zalaganja policijskih službenika PU Bugojno i PS Gornji Vakuf-Uskoplje, ali i dobre suradnje sa građanima i službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, navedeno je iz MUP-a SBŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close