AAMKBIH i MAK Mostar

Prometno-preventivna akcija pod nazivom ''Počela je školska godina''

Vijesti / Flash | 17. 09. 2011. u 07:20 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Asocijacija auto-moto klubova u Bosni i Hercegovini (AAMKBIH) i Mostarski auto-moto klub (MAK Mostar), sukladno Planu i programu prometno-preventivnog djelovanja u cestovnom prometu, tijekom mjeseca rujna organiziraju prometno-preventivnu akciju pod nazivom ''Počela je školska godina''.

Cilj akcije je preventivno djelovati i utjecati na vozače i roditelje da svojim općim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu sigurnijem odvijanju prometa i da se smanji rizik od nastajanja prometnih nezgoda u kojima stradaju djeca.

Imajući u vidu činjenicu da učenici osnovnih škola, posebice djeca nižih razreda, spadaju u ugroženu skupinu sudionika u prometu, potrebno je učenike educirati o osnovnim pravilima ponašanja u prometu i upozoriti ih na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i obratno.

U svrhu provedbe akcije napravljeni su prigodne letci za vozače i učenike, kojima se želi upozoriti vozače na početak školske godine i povećan broj djece na prometnicama, a učenike (one najmlađe) savjetovati kako se pravilno i sigurno ponašati u prometu.

U prilogu se nalazi program rada školskih patrola, sa terminima koje su predložile osnovne škole, sukladno mogućnostima njihovog nastavnog programa i rasporeda sati.

Kopirati
Drag cursor here to close