Čovječe, pazi

Promašene poruke na spomenicima velikanima u Mostaru

Vijesti / Flash | 25. 11. 2014. u 10:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Treba iskemijati ravnopravnost'', ''Živio sam u Višegradu, moglo bi ovo i višenacionalno'', ''Ja bježala u Italiju, a vi u Njemačku'', poruke su koje su s noći ponedjeljka na utorak osvanule u Mostaru.

Naime, nepoznati autori pokušali su se na Dan državnosti u Mostaru dotaknuti hrvatskog pitanja i još nekih društvenih anomalija.

Uradili su to ''stavljajući riječi u usta'' nobelovcima Vladimiru Prelogu i Ivi Andriću, pjesniku Antunu Branku Šimiću na ''raksrižju velikana'' te kraljici Katarini ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

Na spomenicima su se pojavili natpisi koji upozoravaju, prije svega, na neravnopravnost Hrvata u BiH te na problem napuštanja države.

Jedna od poruka, ona na vratu pjesnika Šimića uz zaboravljeni vijenac, kaže ''Čovječe pazi da ne formiraš vlast bez Hrvata'', što samo po sebi pokazuje kako je autor ''promašio temu''.



Čini se kako  do njega još nije došlo saznanje kako je proteklih dana HDZ BiH, kao predstavnik hrvatskog naroda, potpisao dogovor o formiranju vlasti na federalnoj razini, a po svemu sudeći bit će u vlasti i na državnoj razini dok u većinskim hrvatskim županijama također čine većinu u vlasti.

Kopirati
Drag cursor here to close