elementi varanja

Progovorio Radončić: SDA i DF nemaju demokratski kapacitet

Vijesti / Flash | 25. 03. 2015. u 13:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez za bolju budućnost odbio je kao najjača stranka u Federaciji BiH iz opozicije sudjelovati u formiranju vlasti, jer zna da SDA i DF nemaju demokratski kapacitet da naprave efikasnu vlast, rekao je agenciji Srna Fahrudin Radončić predsjednik SBB-a.

"Ovdje su na svim razinama prisutni elementi varanja građana u smislu neizvršavanja predizbornih obećanja od 100.000 radnih mjesta do toga da će oni napraviti brzo vlast", rekao je Radončić Srni, komentirajući sporo uspostavljanje vlasti na razini Federacije BiH i BiH.

Prema njegovom mišljenju, neuspostavljanje vlasti je dokaz da politička garnitura SDA koja vlada od 1990-ih godina nije u stanju promijeniti se.

"Ne komentiramo koalicijske i međukoalicijske dogovore na entitetskoj i državnoj razini kako nas ne bi lažno optužili da ih ometamo u ispunjavanju obveza prema građanima", rekao je Radončić, odgovarajući na pitanje očekuje li dogovor lidera SDA i HDZ-a BiH Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića o formiranju vlasti u Federaciji BiH.

I predsjedatelj Kluba zastupnika Saveza za bolju budućnost u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mirsad Đonlagić komentirao je danas uspostavu vlasti te ocijenio neodgovornom činjenicu da više od pet mjeseci od općih izbora parlamentarna većina nije uspjela formirati državnu i federalnu vlast.

Kazao je, međutim, da za SBB to nije iznenađenje, naglašavajući da je "želja za stolicama" ono što prevladava kod predstavnika parlamentarne većine, a predizborna obećanja su bila samo priča koja je trebala zainteresirati one koji su im trebali povjerovati.

''Čak i ako se vlast formira nakon izvjesnog vremena te koalicije će se teško održati jer su suprotstavljene jedna drugoj, a interesi su toliko snažni da će biti teško da funkcioniraju. Radi se o višedesetljetnoj neodgovornosti prema narodu BiH'', rekao je Đonlagić.

Kopirati
Drag cursor here to close