Tomislavgrad

'Profesor' dobio lošu ocjenu, pa napao CCI

Vijesti / Flash | 02. 02. 2016. u 14:23 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne znam ima li uopće potrebe osvrtati se na rezultate iz tog izvješća, ja ga osobno smatram nebitnim. Postavljam Vama pitanje: tko je uopće CCI i iz kojeg razloga oni mogu nekoga ocjenjivati, tko ih je ovlastio za to?'', rekao je predsjednik Skupštine Hercegbosanske županije Robert Bagarić za portal TomislavNews zamoljen da komentira Izvješće Centra civilnih inicijativa o radu Skupštine i Vlade Hercegbosanske županije, koji je objavio kako su rezultati rada zakonodavne i izvršne vlasti u 2015. godini u ovoj županiji loši, štoviše, najlošiji od svih županija u Federaciji BiH.

''Sada ćemo mi njih pokušati ocijeniti i dati im ocjenu nula, smatramo kako su neradnici i žive na tuđi račun, jer da im je stalo do informacija i bilo čega drugoga oni bi prisustvovali i pratili rad Skupštine, isto kao što vi novinari radite i pratite naš rad ma kakav on bio, a ne bi sjedili u toplim uredima i tražili dostavu materijala, odnosno CD-e sa sjednica'', rekao je duvanjskom portalu Bagarić.

Na novinarsku opasku da se ne može baš tako prijeći preko tih ocjena, Bagarić je rekao kako će ocjenu rada Skupštine ''dati birači nakon četiri godine''.

''To je za mene jedina relevantna ocjena. Osim toga, svi vi znate da Skupština već duže vrijeme nema tajnika, koji bi trebao voditi sve poslove vezane za rad Kolegija Skupštine, rad skupštinskih povjerenstava kao i sam rad Skupštine. S obzirom na situaciju koja je trenutno u Skupštini osobno smatram uspjehom da smo održali ijednu sjednicu'', rekao je Bagarić i dodao kako u izboru tajnika nije problem s kadrom već sa samom procedurom izbora.

''Tajnik Skupštine je državni službenik s posebnim ovlastima, a sam natječaj provodi Agencija za državnu službu, a imenuje ga, odnosno potvrđuje Skupština natpolovičnom većinom. Budući da je Agencija za državnu službu to i uradila, onda je, iz nepoznatih razloga, došlo do opstruiranja samog postupka potvrđivanja od strane nekolicine zastupnika koji su članovi Povjerenstva za izbor i imenovanje, te tumačenja zakona na samo njima i tajniku po ovlaštenju poznat način. Da Zakon ne pozna tajnika po ovlaštenju u prilog govori i Presuda Ustavnog suda o Zakonu o udžbenicima u HBŽ. Budući da su u sam proces uključene nakon svega navedenoga i još neke institucije, navedimo Ministarstvo pravosuđa HBŽ, Institucija Ombudsmana, te dopisi, odnosno Mišljenja Agencije za državnu službu, mislim da će doći brzo do rješenja ove situacije'', rekao je Bagarić i dodao kako bi sjednica trebala biti uskoro te da se nada kako će u proceduru ići i Nacrt proračuna HBŽ za 2016. godinu.

Inače, Bagarić, koji je iz HDZ-a BiH prešao u HDZ 1990, pa se ponovno vratio u HDZ BiH, je u javnost isplivao i nakon što je otkriveno da je skupštinskim zastupnicima slagao da je profesor.

Kopirati
Drag cursor here to close