Tomislavgrad

'Profesor' Bagarić ne razmišlja o ostavci

Vijesti / Flash | 11. 02. 2016. u 08:58 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Što kolege zastupnici iz HDZ-a 1990 traže je njihov problem i oni mogu imati razne zahtjeve, ali da bi isti bili uvaženi moraju imati 13 ruku. Te ruke čine većinu i to je nešto što može promijeniti odnos snaga'', rekao je predsjednik Skupštine Hercegbosanske županije Roberet Bagarić odgovarajući na zahtjev 'Devedesetke' da on podnese ostavku.

Bagarić, koji je i sam nekada bio član HDZ-a 1990, rekao je kako ''nema namjeru sudjelovati u dnevnopolitičkim predizbornim aktivnostima stranke HDZ 1990 koja je sve rekla na posljednjim izborima''.

''Samo radi podsjećanja, te moje bivše kolege su napustili posljednju sjednicu Skupštine kad smo donijeli odluke o funkcioniranju koje su nužne za županiju i to su uradili s ciljem paraliziranja života u županiji. Pametnom dosta'', izjavio je Bagarić za Tomislavcity.

Bagarić, koji se ''zakačio'' i s CCI-jem koje je prozvao neradnicima nakon što su ocijenili negativnim rad njegove Skupštine i županijske Vlade, rekao je kako je za predsjednika Skupštine izabran većinom glasova koalicije koja je imenovala i Vladu županije.

''U svakom trenutku ako je vladajuća većina nezadovoljna mojim radom ima mogućnost smijeniti, ne samo mene nego i kompletnu Vladu'', rekao je Bagarić, koji se na udaru našao i nakon što je zastupnicima rekao kako je po zanimanju profesor, što se pokazalo neistinitim.

Inače, Bagarić je napao CCI nakon izvještaja o radu Skupštine i Vlade HBŽ-a. Iz CCI-ja je navedeno kako Skupština Hercegbosanske županije ima uvjerljivo najmanji broj realiziranih mjera u 2015. godini, najmanji broj usvojenih zakona, jedina je institucija vlasti, od svih županijskih vlada i skupština, koja nije usvojila program rada za 2015. godinu i zadnja je usvojila proračun za 2015. godinu, a u čak pet mjeseci nije održala niti jednu sjednicu.

'''Ne znam ima li uopće potrebe osvrtati se na rezultate iz tog izvješća, ja ga osobno smatram nebitnim. Postavljam Vama pitanje: tko je uopće CCI i iz kojeg razloga oni mogu nekoga ocjenjivati, tko ih je ovlastio za to?'', rekao je Bagarić koji je iz HDZ-a BiH prešao u HDZ 1990, pa se ponovno vratio u HDZ BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close