Naša stranka

Procvat nelegalne gradnje u Mostaru pod pokroviteljstvom nedemokratske vlasti

Vijesti / Flash | 26. 07. 2016. u 14:08 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani iz centralnog dijela grada Mostara, koji stanuju u neposrednoj blizini Higijenskog zavoda, ovog su se vikenda sukobili sa divljim graditeljima, koji su odlučili da ne poštuju Rješenje o obustavi radova koje im je svojevremno uručeno.

Slične scene se zadnjih mjeseci događaju i na lokalitetu Bunice, o čemu je Naša stranka u više navrata govorila.

“Imajući u vidu da ilegalna gradnja u Mostaru prolazi ili nesankcionirano ili sa izlaženjem inspekcije na teren, čija rješenja niko ne poštuje niti biva sankcioniran za to, u Mostaru sve češće niču bespravno izgrađeni objekti lokalnih moćnika, što izaziva srdžbu i gnjev svih onih koji poštuju državu i zakone, uredno plaćaju poreze i godinama čekaju dozvole. Verbalni sukobi u bilo kojem momentu mogu prerasti u fizičke obračune i ozbiljnije incidente”, kazala je Katica Omanović, članica Gradskog odbora Naše stranke u Mostaru.

“Divlja gradnja, nepoštivanje zakona, pasivnost i nerad inspekcijskih organa posljedica su prije svega nepostojeće vlasti, točnije nelegitimnog Gradonačelnika i uprave koji se jedino i isključivo bave trošenjem javnih sredstava. U ljetnim mjesecima bismo čak mogli govoriti i o potpunom bezvlašću i anarhiji u gradu jer je to period kada i onako slabe javne službe, potpuno zamrzavaju svoj rad i prepuštaju se godišnjim odmorima”, pojasnila je Katica Omanović.

Naša stranka Mostar zahtijeva da se u što skorijem roku postigne dogovor oko održavanja izbora, u skladu sa skraćenom procedurom i rokovima koje je ponudilo SIP za Mostar.

“Svako odgađanje izbora i produžavanje rokova je samo dodatno vrijeme koje se daje lokalnim moćnicima i nasilnicima za profitiranje i lov u mutnom”, zaključila je Omanović.

Kopirati
Drag cursor here to close