Dajem časnu riječ ...

Pročitajte što je BiH obećala u Pismu namjere MMF-u

Vijesti / Flash | 07. 07. 2016. u 21:16 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH i entitetske vlade u pismu namjere koje su poslali MMF-u između ostalog su se obvezale da će do kraja srpnja ove godine prodati državni udjeli u poduzećima Bosnalijek i Sarajevo osiguranje, dok se Fabrika duhana Sarajevo i Aluminij Mostar planiraju prodati do kraja ožujka 2017. godine.

Druga poduzeća kao što su Energoinvest i Energopetrol planiraju se prodati do kraja 2017.godine. Za BH Telecom i HT Mostar će se još razgovarati da li će se dionice prodavati, navodi Žurnal.ba.

Prema onom što stoji u pismu namjere u narednom razdoblju možemo očekivati povećanje dobi za umirovljenje, smanjenje poticaja za poljoprivredu, te ukidanje poticaja za izvoznike.

Smanjenje zaposlenih u javnom sektoru na svim razinama planira do kraja srpnja 2017.godine. Do kraja rujna 2016. godine možemo očekivati i povećanje trošarina za gorivo za 15 feninga po litru. Proizvođačima alkohola u našoj zemlji bit će nametnut još jedan namet.

Planirano je da Parlamentarna skupština BiH do kraja rujna ove godine odobri povećanje trošarine na sve alkoholne proizvode. Prema pismu namjere do kraja rujna 2016. godine nas očekuje i povećanje trošarine na gorivo za 15 feninga po litru.

U pismu namjere planirano je i smanjenje vlada na svim razinama, što bi trebalo značiti da se će se određena ministarstva na entitetskoj i državnoj razini ukinuti.

Pismo namjere nisu potpisali predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Kopirati
Drag cursor here to close