Detalji

Pročitajte izvještaj Vijeća ministara o napadu u Zvorniku

Vijesti / Crna Kronika | 28. 05. 2015. u 13:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred zastupnicima Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH našao se izvještaj o napad u Policijsku postaju u Zvorniku u kojem se detaljno opisuje istraga te ostale aktivnosti bh institucija nakon napada.

U izvještaju se navodi kako su istražitelji na licu mjesta utvrdili identitet napadača te da se on ''ispred SJB dovezao sa vozilom Golf, nakon čega je upotrebom vatrenog oružja izvršio napad u Stanici javne bezbjednosti Zvornik, kojom prilikom je govorio ,"Allahu Ekber, jebaću vam majku", gdje je pri izvršenju krivičnog djela smrtno stradao policijski službenik D. D., nastanjen u Zvorniku dok su policijski službenici SJB Zvomik G. Z. i M.S. zadobili teške tjelesne povrede, a da je i tom prilikom smrtno stradao i izvršilac krivičnog djela''.

U izvješću se navodi i što je policija pronašla tijekom pretresa kuće i automobila, ali i da državno Tužiteljstvo nije obaviješteno o uhićenjima u akciji Ruben nakon napada u Zvorniku kao da Tužiteljstvo BiH nije dobilo nikakav izvještaj o ovoj akciji.

Podsjećamo, ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić, rekao je kako zahtijevao da se skinu sve oznake tajnosti s ovih dokumenata upravo kako bi se javnost mogla upoznati o svim detaljima i da apsolutno bude transparentna priča o ovim događajima.

Kopirati
Drag cursor here to close