Salihović

Proces montiran, smjenjuju me zbog saslušanja Milorada Dodika

Vijesti / Flash | 27. 09. 2016. u 06:07 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ured disciplinskog tužitelja (UDT) Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH zatražio je danas suspenziju te pokrenuo disciplinsku tužbu protiv glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gorana Salihovića. Salihović za Klix.ba negira navode o propustima i prekršajima koje je UDT naveo.

Ured disciplinskog tužitelja detaljno je pobrojao šest propusta i prekršaja koje je Salihović napravio.

"Odbacujem sve te navode i ništa iz te prijave nije točno, to je montirano. Razlog za prijavu je što sam ja otvorio istragu protiv Milorada Dodika i što je prvi put u povijesti dobio poziv da se javi u Tužiteljstvo BiH", kaže za Klix.ba Salihović.

Dodik jučer preuzeo odgovornost za referendum

Na pitanje zašto poziv za saslušanje Dodiku nije upućen ranije, odnosno prije referenduma, Salihović kaže kako je Dodik jučer preuzeo svu odgovornost za referendum.

"On je jučer jasno rekao da stoji iza referenduma. Prije toga nije moglo, predmet je otvoren prije 20 dana i mi to radimo", pojašnjava Salihović.

Salihović negira da je kao glavni tužitelj kočio pojedine istrage protiv visokih dužnosnika, posebno onih iz RS-a.

U srijedu optužnica u slučaju Bobar banke

"Nikad nisam ništa kočio. U slučaju Bobar banke u srijedu će biti podignuta optužnica, čekali smo određene podatke iz Hrvatske putem instituta međunarodne pravne pomoći. Što se tiče Pavlović banke, i tu čekamo jer imamo pet međunarodnih pomoći, od SAD do Srbije. Nikad ništa nije zatvoreno. Što se tiče ostalih predmeta, kao što je "Špirić" (Špirićeva kupovina stana u Beču, op.a.) i "Zlato" (optužbe da je Dodik u Rusiji podmićen kilogramom zlata, op.a.) to su potpuno netočne stvari", kaže Salihović koji još jednom napominje da je jedini razlog za zahtjev za njegovom suspenzijom poziv za saslušanje Milorada Dodika

Kopirati
Drag cursor here to close