Policija na djelu

Privedene četiri osobe zbog pucnjave i ubojstva u Sarajevu

Vijesti / Crna Kronika | 06. 11. 2014. u 16:10 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Sektora kriminalističke policije i PS Stari Grad Sarajevo, lišili su slobode Ademira Pezu (1988.) i Samira Potogiju (1987.), obojica iz Sarajeva, zbog sumnje da su počinili ubojstvo Vedada Bajrice, te Mirzu Hasanbegovića (1995.) i Denisa Škamu (1987.), zbog sumnje da su počinili kazneno djelo pomoć učinitelju poslije učinjenog kaznenog djela.

Oni su, naime, u srijedu, oko 12:25 sati, na raskrižju ulica Vratnik mejdan - Hendek - Porčina, općina Stari Grad Sarajevo, sudjelovali u pucnjavi u kojoj je teške tjelesne ozljede zadobio Vedad Bajrica (1977.) iz Sarajeva, od čijih posljedica je u 13:45 sati preminuo u KCUS-u, navodi 'Dnevni avaz'.

U pucnjavi je ozlijeđen i Pezo, a liječnička pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju. Na mjestu događaja pronađen je odbačen pištolj marke 'Beretta', kalibra 6,35 mm, koji je najvjerojatnije pripadao smrtno stradalom Bajrici.

Izvršen je pretres kuće i drugih prostorija koje koristi Škamo u ulici Osmana Nakaša, u sarajevskoj općini Stari Grad Sarajevo, kao i pretres putničkog motornog vozila marke 'Chrysler Crossfire”, vlasništvo P.E. iz Sarajeva, kojim se Potovija udaljio sa mjesta događaja, dok je u dvorištu pomenute kuće pronađen i izuzet pištolj 'CZ', kalibra 9 mm, sa okvirom i jednim metkom, kao i predmetno vozilo, radi potrebnih vještačenja.

Očevid su obavili tužitelj Županijskog tužiteljstva u Sarajevu i policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Uhićeni su nakon završene kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenim kaznenim djelima danas predati na nadležnost Županijskom tužiteljstvu u Sarajevu, piše 'Avaz'.

Kopirati
Drag cursor here to close