Dodik razočaran

Pripadniku al-Qaide lakše ući u Ameriku, nego meni

Vijesti / Flash | 13. 01. 2017. u 08:02 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da još nije dobio vizu za odlazak u SAD i da ga nitko ništa nije obavijestio, te da ne zna je li ili nije odbijen njegov zahtjev za dobivanje vize.

"Uglavnom, suviše je kratko vrijeme da bih sada potvrdio avionske karte, da ih uplatim, rezerviram hotel. Ide još ljudi sa mnom, to nije mali novac. Nisam mogao prihvatiti da se to sve plati sa neizvjesnošću dobivanja vize i da, s druge strane, zbog toga trpi proračun Republike Srpske. Sad mi je žao što sam uopće podnio zahtjev za vizu", izjavio je Dodik za "Nezavisne novine".

On je izrazio uvjerenje da će s novom administracijom imati bolji kontakt.

"Što se tiče ovog trenutka, nisam htio trgovati s interesima Republike Srpske, i to nekima u Veleposlanstvu SAD u Sarajevu nije odgovaralo, i zato sam 15 dana čekao vizu, što je nevjerojatno. Vjerojatno je nekom pripadniku Al Kaide lakše ući u Ameriku, nego meni", naglasio je predsjednik Srpske.

Dodik je obavijestio organizatore svečanosti povodom inauguracije novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trumpa da je, nažalost, morao otkazati najavljeni dolazak u Washington, jer još nije dobio vizu za ulazak u SAD.

"Predsjednik Republike zahvalio je za poziv koji je primio da sudjeluje u svečanosti povodom inauguracije novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trumpa. Sam put iziskuje više dana za pripremu, a nedobivanje vize je onemogućilo da se iste blagovremeno učine", priopćeno je ranije iz kabineta predsjednika Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close