Pohvale za bh. snage

Pripadnici EUFOR-a i OS BiH izveli zajedničku kombiniranu obuku

Vijesti / Flash | 27. 08. 2014. u 13:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska postrojba EUFOR-a i izviđačka postrojba 5. brigade Oružanih snaga BiH su tijekom ovoga tjedna izveli kombiniranu obuku u bazi “Eagle” u Tuzli.

Program obuke počeo je sa prezentacijom vojnika EUFOR-a koji su govorili o svom operativnom iskustvu iz Afganistana.

Nakon toga su pripadnicima Oružanih snaga BiH pokazali opremu vojnika EUFOR-a, uključujući sanitetske komplete, oružje i vozila.

Poslije su imali priliku vidjeti simulaciju patroliranja sa četiri vozila i uporediti je sa vlastitim procedurama i taktikom, kao i prodiskutirati o tome s vojnicima EUFOR-a.

Poručnik Harry Geaves, zapovjednik postrojbe EUFOR-a rekao je da je to bila fantastična prilika za razmjenu iskustava, znanja i informacija sa pripadnicima Oružanih snaga BiH.

''Ja sam zaista impresioniran znanjem i profesionalizmom pripadnika Oružanih snaga BiH i nadam se da ćemo u budućnosti opet imati priliku da radimo zajedno'', istaknuo je Geaves.

Zajednička obuka je dio kontinuiranog programa EUFOR-a za osposobljavanje i obuku, koji Oružanim snagama BiH omogućava da izgrade vještine i sposobnost za raspoređivanje, kako bi dale doprinos u međunaordnim misijama u inozemstvu, ali i kroz humanitarne aktivnosti kod kuće, priopćeno je iz EUFOR-a.

Kopirati
Drag cursor here to close