Čović

Prije statusa na red dolaze Sejdić-Finci, izborni zakon, Dom naroda…

Vijesti / Flash | 23. 09. 2016. u 10:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH, HNS-a i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović izjavio je kako je duboko uvjeren da Bosna i Hercegovina danas ne može preživjeti bez organiziranog i jednakopravnog hrvatskog naroda te dodao kako je europski put jedini put BiH i da drugog puta nema.

''Ja sam duboko uvjeren da Bosna i Hercegovina danas ne može preživjeti bez organiziranog i jednakopravnog hrvatskog naroda koji donosi ključne odluke i zbog toga smo pokrenuli europski projekt BiH. Naš je zadatak da do kraja sljedeće godine imamo kandidatski status kako bi Bosna i Hercegovina krenula naprijed. Prije toga moramo provesti presudu Europskog suda za ljudska prava iz Strasbourga u slučaju Sejdić – Finci, a to ujedno znači da na dnevni red dolazi izborni zakon kojim se treba riješiti izbor članova Predsjedništva BiH i reguliranje odnosa u Domu naroda'', kazao je Čović na javnoj tribini u Glamoču.

Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH, predvođeno predsjednikom Čovićem, sinoć je nazočilo i svečanosti obilježavanja 26. obljetnice utemeljenja Općinskog odbora HDZ-a BiH Livno.

Čović je istaknuo u svom govoru kako je HDZ BiH stožerna stranka hrvatskog naroda te da će zajedno sa svojim partnerima imati 23 načelnika/gradonačelnika u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close