nacionalna netrepeljivost

Prijavljeni jer su na svadbi mahali 'ratnom zastavom Armije BiH'

Vijesti / Flash | 06. 05. 2015. u 09:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Gradišci, u koordinaciji s Okružnim tužiteljstvom Banja Luka, izvršili su kriminalističku obradu četiri osobe - F.S.(1986.), S.S.(1988.), J.T.(1994.) i S.Ž. (1990.) svi iz Gradiške, zbog sumnje da su izvršili kazneno djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

''Oni se sumnjiče da su 2. svibnja oko 15.00 sati, na području Mjesne zajednice Orahovo, u općini Gradiška, tijekom svadbene povorke, na vozilima "pasat“ i "golf 4“ isticali ratne zastave „Armije BiH“ i na taj način izazivali nacionalnu netrpeljivost'', navodi se u priopćenju Centra javne sigurnosti Banja Luka.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila osumnjičenih osoba, kojom prilikom su pronađene i izuzete tri zastave „Armije BiH“, kao i određena količina oružja i municije. Po kompletiranju predmeta protiv navedenih osoba bit će dostavljen izvještaj nadležnom tužiteljstvu za kazneno djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Protiv R.S.(63) iz Gradiške, bit će dostavljen izvještaj za kazneno djelo - nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, jer je prilikom pretresa kuće, pronađena municija i oružje čije držanje i nabavljanje građanima nije zakonom dozvoljeno. Policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Gradiška nastavljaju na prikupljanji dokaza i dokumentovanju predmeta.

Kopirati
Drag cursor here to close