Haški sud

Presuda Šešelju 31. ožujka, Šešelj neće dobrovoljno u Hag

Vijesti / Flash | 12. 02. 2016. u 18:20 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Haški tribunal izreći će 31. ožujka presudu ratnom zločincu i šefu Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, priopćio je Sud.

U odluci suda vlastima Srbije se nalaže da "poduzmu sve neophodne mjere kako bi osigurale da Šešelj prisustvuje izricanju presude".

Vijeće je Beogradu dalo rok do 15. ožujka da izvijesti Tribunal o svim poteškoćama koje bi Srbija mogla imati u provođenju naloga.

Podsjetimo, Šešelj je optužen za ratne zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, od 1991. do 1993. godine. U pritvoru se nalazio od 2003. godine, kada se dobrovoljno predao, a 2014. je privremeno oslobođen do izricanja presude.

U međuvremenu je putem medija odaslao niz šovinističkih provokacija prema vladajućim garniturama i narodima Hrvatske i BiH.

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj komentirajući najavu tribunala je rekao da ga to ne zanima i da dobrovoljno tamo neće ići.

"To mene ne interesuje, ja sam Haški tribunal ubjedljivo pobijedio. Poslije 12 godina tamnice, izbacili su me bukvalno iz ševeningenskog zatvora", rekao je Šešelj u izjavi Tanjugu.

On je istaknuo da ga presude Haškog tribunala ne interesuju, kao ni zakazivanja, izricanja niti bilo šta drugo i da dobrovoljno tamo neće ići.

 

Kopirati
Drag cursor here to close