Bihać

Premijer Lipovača pobjegao u Hrvatsku, policija čuva njegovu kuću

Vijesti / Politika | 08. 02. 2014. u 11:34 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer i ministar policije Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača je sinoć, kako je već objavljeno, zajedno sa suprugom i troje djece napustio Bosnu i Hercegovinu preko graničnog prijelaza Izačić.

Pretpostavlja se da je otišao u Starigrad kod Masleničkog mosta gdje ima kuću na moru.

Lipovača je potvrdio za agenciju Anadolija kako neće podnijeti ostavku na mjesto županijskog premijera nakon prosvjeda u Bihaću.

Lipovača je novinaru AA rekao da bi bio neozbiljan prema građanima kada bi to učinio jer ne zna kome bi predao vlast, a bezvlašće ne želi da dopusti.

Objasnio je da je osobno pred Vladom Unsko-sanskog kantona dočekao demonstrante, te da je s njih 250 obavio razgovore. Kaže da je osobno prošao pored kordona policije i naroda i doveo ih pred samu zgradu Vlade USK-a.

Tvrdi da su ga potom napali samo od ranije poznati kriminalci, koji su nasrnuli na njega, a jedan ga je pokušao udariti šakom. Nakon toga je, kaže, intervenirao narod i spriječio eskalaciju nasilja.

Demonstranti su, kako je rekao, potom kamenovali zgradu Vlade USK-a i napravili štetu, te uništili  hotel "Emporium" za koji se tvrdi da je u suvlasništvu krajiškog premijera.

Kopirati
Drag cursor here to close