Green Street Hooligans

Prekršajne prijave protiv izgrednika

Vijesti / Flash | 21. 06. 2012. u 12:22 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedam privedenih huligana, tri policajca ozlijeđena, tri policijska vozila oštećena, oštećenja na javnom dobru i jednom objektu, epilog su nereda nakon nogometne utakmice Hrvatska – Španjolska u Mostaru.

Kako neslužbeno doznaje Dnevni list, uhićeni su Ivan Zelenika (1991.), Željko Marković (1989.), Dejan Furudžija (1991.), Marko Ivanković (1990.), Mario Šego (1990), Emir Kreso (1989.) i maloljetni I. V. (1996.).

Kako je rečeno u policiji, dvojica privedenih su se žalila na ozljede pa su prevezeni u CUM Kliničke bolnice Mostar. Jedan je nakon saniranja ozljede odmah otpušten iz ove zdravstvene ustanove i vraćen u policijski pritvor, dok je drugi zadržan s obzirom da se liječnik nije mogao izjasniti o stupnju ozljeda. I on je jučer oko 10.30 sati otpušten iz bolnice i vraćen u policijski pritvor.

Prema posljednjim informacijama dobivenim jučer u poslijepodnevnim satima, svi će nakon krim obrade biti pušteni iz pritvora, a protiv njih će biti podnesene prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira.

Iako bi se radnje ovih osoba mogle okvalificirati i kao kazneno djelo, zbog slabosti našeg zakonodavstva, dokazivanja počinjenih radnji najlakše je samo prekršajno goniti izgrednike.

O svim događajima je obaviješteno i Županijsko tužiteljstvo. Kasno u noći s ponedjeljka na utorak i jučer ujutro pripadnici Odjela krim policije dokumentirali su sve slučajeve izgreda i fotografirali poprišta sukoba.

Kopirati
Drag cursor here to close