Samo popis

Prekinuta sjednica o popisu stanovništva

Vijesti / Flash | 30. 05. 2016. u 10:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Zastupničkog doma Mladen Bosić dao je stanku od pola sata tijekom koje će biti održana sjednica proširenog Kolegija doma.
Naime, na dnevnom redu hitne sjednice Zastupničkog doma nalazi se samo jedna točka - Informacija Vijeća ministara BiH o Odluci o usvajanju Jedinstvenog programa obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. koju je donio direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić.

U raspravi koja je prethodila glasovanju o dnevnom redu predsjedavajući Kluba zastupnika SNSD-a Staša Košarac rekao je kako je potrebno da navedena Odluka bude stavljena izvan snage jer je, po njegovom mišljenju, ona nametnuta, a ako rješenja budu nametana ''stalno ćemo se vraćati na popis stanovništva''.

Zastupnik BPS-a Zaim Backović istaknuo je kako Informacija, zbog koje je sazvana hitna sjednica, nije dostavljena zastupnicima, zbog čega nisu u prilici da je razmatraju.

Zastupnica SNSD-a Dušanka Majkić je rekla da iza odluke o popisu stoji HDZ.

Inače, prijedlog predsjedatelja Kluba zastupnika SDP-a Saše Magazinovića da Zastupnički  dom PSBiH razmatra obveze preuzete posljednjim pismom namjere za aranžman s MMF-om, nije dobio dovoljan broj glasova zastupnika da bude stavljen na dnevni red.

Kopirati
Drag cursor here to close