Nelegalna Vlada F BiH

Predsjedništvo HNS-a BiH osudilo pokušaje centraliziranja ovlasti na razini Federacije BiH

Vijesti / Flash | 14. 03. 2014. u 14:18 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo HNS-a BiH održalo je u petak 14. ožujka 2014. u Domu HDZ-a BiH u Mostaru 10. sjednicu , na kojoj se raspravljalo o aktivnostima i pripremama za Opće izbore u BiH kao i o aktualnoj političkoj situaciji u državi.

Predsjedništvo je u tom kontekstu razmatralo najdjelotvornije načine zajedničkoga nastupa stranaka članica HNS-a BiH, a u skladu s ranije donesenim političkim odlukama, čvrsto u namjeri da preko ostvarenoga izbornoga rezultata, bez dvojbe predstavlja većinsku hrvatsku izbornu volju nakon izbora.

Posebno je razmatran način nastup stranaka HNS-a u entitetu Republika Srpska te je zaključeno da će Predsjedništvo HNS-a BiH voditi proces uspostave koalicije od stranaka članica HNS-a BiH te da bilo kakvi drugi dogovori nemaju potporu HNS-a BiH.

Predsjedništvo HNS-a BiH osudilo je stalne, a u posljednje vrijeme intenzivirane pokušaje nelegalne i nelegitimne Vlade F BiH koja preko novih zakonskih prijedloga nastoji centralizirati ovlasti i sredstva na razini F BiH, a protivno ustavnim odredbama FBiH i ustavima županija.

HNS poziva sve zastupnike u F BiH iz stranaka članica, da odlučno i argumentirano odbace takve pokušaje.

Istodobno HNS očekuje i da vlade i skupštine županija, kojima se ustavne ovlasti spomenutim prijedlozima zakona pokušavaju oduzeti, da u skladu sa svojim ovlastima poduzmu sve mjere u cilju sprječavanja takvoga postupanja, navodi se u priopćenju za javnost HNS-a BIH.

Kopirati
Drag cursor here to close