pripreme

Predsjedništvo HDZ-a BiH o organizaciji 12.-og izbornog Sabora

Vijesti / Flash | 13. 04. 2015. u 17:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Domu HDZ BiH u Mostaru održana 49. (četrdestdeveta) sjednica Predsjedništva HDZ BiH, kojom je predsjedao dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH razgovaralo se o pripremama i organizaciji 12.-og izbornog Sabora HDZ-a BiH koji će se održati 25. travnja 2015. godine u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača.

Predsjedništvo je na danas održanoj sjednici raspravljalo o izmjenama i dopunama Statuta HDZ-a BiH gdje je između ostalog zaključeno da članovi Predsjedništva ne mogu obnašati dužnosti predsjednika na nižim razinama (predsjednici ŽO i OO) a kao članovi Predsjedništva automatizmom ulaze u rad niže strukture stranke (ŽO i OO). Utvrđen je i broj izaslanika za 12. Sabor HDZ-a BiH te će na Saboru 550 izaslanika imati pravo glasa.

Na sjednici Predsjedništva razgovarano je i o Programu i Programskoj deklaraciji HDZ-a BiH koji će biti usvojeni na 12.-om Saboru HDZ-a BiH. Zaključeno je da sedam odgovora politike HDZ-a BiH iz izborne kampanje 2014. godine uz sitne ispravke, budu osnova za daljnje djelovanje HDZ-a BiH.

Iduća sjednica Predsjedništva na kojoj bi Predsjedništvo trebalo odrediti temeljna načela politike HDZ-a BiH zakazana je za petak 17. travnja 2015. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close