Pripreme za izbore

Predsjedništvo HDZ-a BiH: Ako netko bude narušavao ustavne odredbe za to treba i odgovarati

Vijesti / Flash | 21. 07. 2014. u 16:15 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, održana 41. sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH pod predsjedanjem Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH.

Na sjednici Predsjedništva razgovaralo se o temema koje su bile predmet rada Političke akademije (PA) HDZ BiH u poslijednjih godinu dana. Na sjednici je urađen presjek svih okruglih stolova u organizaciji PA HDZ-a BiH, koji se tiču, socijalne skrbi, obrazovanja, kulture, gospodarstva, zdravstva, prostornog uređenja, gdje su analizirani provedeni zaključci, i oni, koji nisu iz bilo kakvih razloga provedeni.

U idućem razdoblju PA HDZ-a BiH organizirat će još jedan okrugli stol iz oblasti socijalne skrbi. Princip rada ostaje isti, jer se pokazao dobrim, i Predsjedništvo je zadovoljno urađenim aktivnostima. Teme koje su obrađivane preko okruglih stolova, dosta su osjetljive, tako će se nastaviti u budućnosti, nositelj ovakvih skupova i dalje će biti Politička akademija HDZ-a BiH.

Poseban naglasak na današnjoj sjednici Predsjedništva stavljen je na pokušaju centralizacije svih nadležnosti županija, na federalnu razinu, u svim oblastima, počevši od socijalne skrbi, obrazovanja, kulture, gospodarstva, zdravstva, prostornog uređenja, sigurnosti.

Donesen je jasan stav, nastojati spriječiti narušavanje i iskoristiti sve ovlasti i na razini županija, i BiH, te ne dopustiti oduzimanje prava županijama. Ono što se bude moralo riješiti ustavnim tužbama, tako će se i rješiti. Ako netko bude narušavao ustavne odredbe, za to treba i odgovarati, posebno sada u prijelaznom razdoblju, to je ozbiljan proces, a na ovaj način bi se samo narušili odnosi u BiH.

Na sjednici se razgovaralo i o izbornim aktivnostima, dogovarale su se aktivnosti do kraja srpnja, i planirale buduće aktivnosti u kolovozu i rujnu.

Dogovorene su protokolarne aktivnosti, i u izbornoj kampanji od 12. rujna do 12. listopada, kao i aktivnosti do početka kampanje. Dogovoreni su i važniji datumi, kao klauzura stranke, te programska konvencija Mladeži koja je predviđena za 30. kolovoza u Vitezu, i mnogi drugi datumi koji su važni i za stranku obvezujući. Dogovoreni su ključni detalji oko marketinga kampanje, kao i vizualizacija kampanje, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

 

Dragan Čović održao sastanak sa Izvršnim izbornim stožerom HDZ BiH za Opće izbore

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović održao je sastanak sa voditeljima odjela unutar Izvršnog izbornog stožera (IIS) HDZ-a BiHza Opće izbore u BiH 2014 godine.

Pročelnik Izvršnog izbornog stožera (IIS) HDZ-a BiH dr. Nevenko Herceg, i ostali članovi stožera, podnijeli su kratka izvješća o radu, gdje su upoznali predsjednika Čovića o poduzetim aktivnostima unutar pojedinih odjela, planu i programu izvršavanja svojih obaveza u budućem razdoblju, odnosno do početka službene izborne kampanje.

Dio razgovora bio je usmjeren prijedlogu izbornog slogana i vizualnom identitetu kampanje te okvirnom financijskom planu za Opće izbore 2014. godine, unutar svakog odbora.

Na sjednici je razgovarano i o nizu drugih aktivnosti koje se provode, ili su već završene, kao i onim aktivnostima koje se planiraju za buduće razdoblje.

Dogovorene su protokolarne aktivnosti, u izbornoj kampanji od 12. rujna do 12. listopada, kao i aktivnosti do početka kampanje.

Na održanom sastanku, dogovoreni su ključni detalji oko marketinga kampanje, kao i vizualizacija kampanje.

Kopirati
Drag cursor here to close