Organiziranje prosvjeda

Predsjednica Udruge ''Srebreničke majke'' na saslušanju pred sudom

Vijesti / Flash | 25. 01. 2016. u 20:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mirni prosvjedi koji su održani 9. siječnja u Srebrenici zbog obilježavanja Dana Republike Srpske, na kojem su nazočile Majke Srebrenice i prezivjele žrtve genocida postali su predmet istrage MUP-a i Tužiteljstva RS.

Naime, zbog sudjelovanja na prosvjedu Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruge ''Srebreničke Majke'', dobila je poziv da se odazove na saslušanje u Sud u Srebrenici 16. veljače ove godine.

''Mi smo se okupili, ali nismo nikoga vrijeđali. Prišao je policajac i pitao mene tko je organizator prosvjeda, ja sam odgovorila da je svatko došao u svoje osobno ime. Ovo su velika poniženja za preživjele obitelji genocida, ovo je loša poruka Bošnjacima.

Kriva sam što sam preživjela i ako je zabranjeno pričati što je učinjena nepravda, ja nemam druge priče i uvijek ću pričati o genocidu. Politika iz devesetih je ponovno prisutna ovdje u Srebrenici i kroji nam kapu, pod kojem nema mjesta za nas, odnosno Bošnjake. Vjerovala sam i nadala se pravdi, ali pravde nema. Također sam vjerovala da će se iskreno pokajati oni koji su zločin počinili'', kazala je Hatidža Mehmedović, predjednica Udruženja ''Srebreničke Majke''.

Preživjele žrtve genocida okupile su se tog datuma da poruče javnosti da je 9. siječnja donesena odluke da se svirepo ubijaju Bošnjaci.

Hajra Ćatić, predsjednica ''Majke Srebrenice'' je kazala da će preživjele žrtve genocida podržati Hatidžu Mehmedović kada se bude javila na saslušanje u Sud.

Kopirati
Drag cursor here to close