Prijetnje

Predsjednica Argentine dobila prijetnje od Islamske države, ali im ne pridaje pažnju

Vijesti / Flash | 21. 09. 2014. u 12:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Argentinska predsjednica Cristina Fernandez rekla je tijekom posjete Vatikanu u subotu da je primila prijetnje Islamske države zbog prijateljstva sa sunarodnjakom papom Franjom i jer je priznala i Izrael i Palestinu.

Fernandez je rekla da su ministarstvo sigurnosti i obavještajne službe okupirane prijetnjom Islamske države, sunitske muslimanske ekstremističke grupe koja koristi kaos u Siriji i Iraku kako bi zauzela velike dijelove teritorije u obje zemlje.

"Dvojica policijskih dužnosnika su mi prenijeli da mi je Islamska država uputila prijetnju", kazala je Fernendez novinarima na rimskom aerodromu Ciampino nakon što se sastala s papom na ručku. Ona je odbacila prijetnje kazavši da ako bi posvjećivala svoje vrijeme takvim prijetnjama onda bi "morala živjeti ispod kreveta".

Borci za Islamsku državu proglasili su rat zapadu i žele upostaviti kalifat u srcu Bliskog istoka. Prošlog mjeseca, papa, koji često osuđuje koncept rata u Božje ime, rekao je da bi bilo opravdano da međunarodna zajednica upotrijebi silu kako bi spriječila "nepravednu agresiju" pripadnika Islamske države koji su ubili i raselili na tisuće ljudi u Iraku i Siriji, od kojih su mnogi kršćani, prenosi Fena.

Kopirati
Drag cursor here to close