1.500.000 kuna

Predrag Matić uručio milijun i pol kuna potpora braniteljskim zadrugama iz Hrvatske i BiH

Vijesti / Flash | 13. 10. 2015. u 11:15 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski ministar branitelja Predrag Matić uručio je ugovore o potpori korisnicima Mjera potpore radu zadruga hrvatskih branitelja i veteranskim zadrugama iz Hrvatske i Federacije BiH, a iznos potpore po pojedinoj zadruzi iznosi 150.000 kuna pa je kroz ovu mjeru ukupno utrošeno 1.500.000 kuna, priopćilo je Ministarstvo branitelja.

Temeljem Javnog poziva za Mjeru potpore radu zadruga hrvatskih branitelja u 2015. godini, zaprimljeno je 19 zahtjeva zadruga, a odobreno je njih deset kojima je danas u prostorima Ministarstva po zadruzi uručena potpora od 150.000,00 kuna.

Ugovori su uručeni Braniteljsko socijalno–radnoj zadruzi Slavonija iz Vrpolja; Poljoprivrednoj braniteljskoj zadruzi Med medo iz Slakovaca; Braniteljskoj zadruzi Eko-Iskra iz Čeminca; Braniteljskoj zadruzi Zeleni svijet iz Zemunika Donjeg; Braniteljskoj socijalno-radnoj zadruzi Patriot iz Požege; Braniteljskoj poljoprivrednoj zadruzi - sportsko ribolovni rekreacijski centar Idila iz Petrijanca; Braniteljskoj socijalno-radnoj zadruzi Grančica iz Tenje; Braniteljskoj socijalno-radnoj zadruzi Dolac slavonski iz Antunovca; Braniteljskoj zadruzi Hope iz Rokovaca i Pčelarskoj zadruzi branitelja L&M&L iz Mirkovaca, priopćilo je Ministarstvo branitelja.

Mjere potpore zadrugama hrvatskih branitelja kontinuirano se od 2004. godine provode u sklopu Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja. Broj zadruga hrvatskih branitelja povećao se s deset, koliko ih je bilo registrirano u Republici Hrvatskoj 2004. godine, na više od 550 zadruga registriranih u 2014. godini, od čega je do danas 465 zadruga iskoristilo poticajne mjere iz Programa te je u tu svrhu utrošeno 78.010.000,00 kuna. Danas braniteljske zadruge čine više od trećinu svih registriranih zadruga u Hrvatskoj, a njih preko 67 posto je održivo, priopćeno je u utorak iz Ministarstva branitelja, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close