Hrvatski ministar branite

Predrag Matić: Dobro sjeme braniteljskih zadruga posijat ćemo i u BiH

Vijesti / Flash | 30. 01. 2015. u 11:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski ministar branitelja Predrag Matić otvorio je danas u Zagrebu Konvenciju zadruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

„To dobro sjeme braniteljskog zadrugarstva koje raste u Hrvatskoj tako dobro, posijat ćemo i pomoći ćemo našim prijateljima sunarodnjacima i suborcima iz BiH“, poručio je Matić.

Pohvalio je zadrugare zbog širenja pozitivne slike o braniteljima, prenosi Anadolija.U Kongresnom centru Forum Zagreb okupilo se preko stotinu branitelja zadrugara iz cijele zemlje. U uvodnom obraćanju Matić se osvrnuo na razvoj osnivanja braniteljskih zadruga koje su pokrenute prije desetak godina.

"U početku, 2004. godine, bile su osnovane svega četiri zadruge, dok ih je do danas aktivnih 550, a njih 500 koristilo je poticaje Ministarstva branitelja", istaknuo je Matić.

Ministar je naglasio kako branitelji zadrugari imaju drugačiji predznak u okviru cijele braniteljske populacije: „Vi ste oni koji su uvijek sa osmijehom na licu, koji radite i koji doprinosite sebi i zajednici u kojoj živite, kao i svojim obiteljima.“

„Gdje god su hrvatski branitelji zadrugari, nemamo nikakvih problema, nema obiteljskog nasilja, nema alkoholizma“, kazao je Matić.

Istaknuo je kako su među braniteljskim zadrugarima i oni liječeni od PTSP-a, te kazao kako oni u „okviru zadruga koriste najbolji lijek, koje ni medicina ne propisuje toliko,a to je rad“.

Matić se osvrnuo i na „prijatelje i sunarodnjake iz Hrvatskog vijeća obrane“ te kazao kako je Ministarstvo do sada otvorilo pet braniteljskih zadruga u BiH te obećao kako će se ove godine otvoriti još najmanje tri zadruge za koje su već osigurana sredstva.

Matić je najavio otvaranje prve braniteljske trgovine u Zagrebu u narednih par mjeseci, a nakon toga i trgovinu u Splitu. Istaknuo je simboličku važnost prikaza branitelja koji svojim radom doprinose cjelokupnoj zajednici.

Kopirati
Drag cursor here to close