Mogu ometati istragu

Predložena mjera pritvora za uhićene u akciji 'Povratnik'

Vijesti / Flash | 18. 08. 2017. u 13:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon ispitivanja osumnjičenih, prema Sudu BiH bit će upućen prijedlog za određivanje pritvora za tri osumnjičena uhićena u akciji "Povratnik".

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti da bi uhićeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, te ponovo počiniti kazneno djelo ili završiti započeto.

Pritvor će biti predložen za osumnjičene: Aleksu Krndija, rođen 1962. u Jajcu, nastanjen u Brčkom, Petra Krndija, rođen 1994. godine u Mrkonjić Gradu, nastanjen u Brčkom i Vojislava Žugića, rođen 1981. godine u Sarajevu, nastanjen u Brčkom.

Navedeni osumnjičeni, uhićeni su u akciji provedenoj po nalogu Tužiteljstva BiH, a koja se odnosi na procesuiranje osoba osumnjičenih za kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga.

Osumnjičeni su pod istragom, da su kao organizirana kriminalna skupina, sudjelovali u međunarodnom krijumčarenju opojnih droga, koja je najčešće iz Srbije, krijumčarena na područje BiH, odnosno Brčko Distrikta BiH.

Tijekom provedene istrage, pretresa i uhićenja, zaplijenjena je veća količina narkotika, dokaznih materijala, kao i novca za koji se sumnja do potiče od prodaje droge.

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u tom predmetu, priopćeno je iz tog tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close