Tužiteljstvo TŽ

Predložen pritvor zbog ubojstva zaštitara i napada na policajce

Vijesti / Crna Kronika | 17. 02. 2017. u 16:28 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije je sucu za prethodni postupak Županijskog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje pritvora za Almina Alića (26) iz Banovića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Ubojstvo' u sticaju sa kaznenim djelima 'Pokušaj ubojstva', 'Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti' i 'Oštećenje tuđe stvari'.

Postoji osnovana sumnja da je Alić 14. veljače 2017. godine oko ponoći u jednom restoranu u mjestu Križaljka na području općine Živinice, prethodno koristeći suzavac u spreju, nožem napao zaštitara u objektu Halila Avdibašića i nanio mu više ozljeda u predjelu grudnog koša i lijeve podlaktice. Avdibašić je preminuo na putu do Doma zdravlja u Živinicama.

Također, osumnjičen je da je napao i drugog zaštitara u objektu, nožem zamahnuo u pravcu njegove glave i nanio mu ozljede na lijevoj ruci koju je podigao kako bi se obranio od napada. Alić je razbio i zadnje vjetrobransko staklo na automobilu u kojem su Avdibašića vozili do Službe hitne medicinske pomoći u Živinicama.

Osumnjičeni je poslije toga automobilom otišao do Doma zdravlja u Živinicama jer je tijekom ovih događaja i sam bio ozlijeđen. Tu su ga pronašli pripadnici Policijske uprave Živinice kako bi ga lišili slobode, te je napao jednog policajca i udario ga pesnicom u glavu i nanio mu ozljede.

Kada su mu sanirane ozljede u UKC-u u Tuzli, osumnjičeni je lišen slobode. Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TŽ su obavili kriminalističku obradu, te je Alić uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predat u nadležnost Tužiteljstva, navodi se u priopćenju Ureda za informiranje Županijskog tužiteljstva TŽ.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. U tijeku su različite istražne radnje i vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ove događaje.

Kopirati
Drag cursor here to close