Akcija Lift

Predložen pritvor i izrečene mjere zabrane za dvojicu Mostaraca

Vijesti / Crna Kronika | 22. 12. 2015. u 16:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon ispitivanja šest osumnjičenih za krijumčarenje oružja, tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera pritvora za četiri osumnjičena i prijedlog za određivanje mjera zabrane za dvojicu osumnjičenih.

Postupajući tužitelj uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana za Harisa Hodžića (1983) iz Travnika, Mustafu Šemića (1959) rođenog u mjestu Kamena, Nikolu Pandžu (1957) iz mjesta Raška gora, općina Mostar i Muhameda Mehmetija (1978) iz Sarajeva.

Tužitelj predlaže da se ovim osumnjičenim osobama odredi mjera pritvora zbog okolnosti koje ukazuju da postoji opasnost od bjekstva osumnjičenih, kao i zbog osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, u nastojanju da ometu i onemoguće vođenje kaznenog postupka protiv njih, pokušali izvršiti utjecaj na svjedoke, ali i zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli ponovo izvršiti isto ili slično kazneno djelo, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Prijedlog za određivanje mjera zabrane postupajući tužitelj je predložio u pogledu osumnjičenih Mensada Sijarića (1961) iz Godijeva (Srbija) i Marija Prce (1978) iz Mostara.

Predložene su mjere zabrane napuštanja boravišta i zabrana putovanja, zabrana korištenja osobne iskaznice za prelazak preko granice, te obaveza javljanja nadležnom policijskom organu po mjestu prebivališta jednom tjedno.

Osumnjičeni se terete da su počinili kazneno djelo-neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe iz člana 193. stav 1. Krivičnog zakona BiH, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close