Vatra ide prema Obziru

Pred ljubinjskim vatrogascima je neizvjesna noć

Vijesti / Flash | 15. 07. 2017. u 20:28 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Na požarištima na području općine Ljubinje večeras je situacija bolja, ugašena je vatra u Mešljenu, u selu Mrkalj stavljena je pod kontrolu, ali se širi prema selu Obzir'', rekao je Srni načelnik opštine Darko Krunić.

Krunić, koji već dva dana sudjeluje u gašenju požara, naglasio je da vatra, koja se širi prema Obziru, za sada ne ugrožava objekte.

"Noć je pred nama i velika je neizvjesnost", rekao je Krunić i dodao da na terenu dežuraju vatrogasci, radnici "Elektrodistribucije", općinske administracije, šumari i građani.


Vatra je opustošila područje Ljubinja (Foto: Bljesak.info)

Požar velikih razmjera izbio je jučer i zahvatio šumu i nisko raslinje, a izgorjelo je nekoliko pomoćnih objekata i štala sa stokom.

Zahvaljujući angažiranju velikog broja ljudstva, uspješno je obranjeno više objekata.

''Uspjeli smo obraniti dva naselja, Mrkalj i Mešljen, ali nažalost u zaseoku Šehići danas je izgorjela jedna kuća, pored svih napora koje smo uložili da ju spasimo. Situacija na terenu bila je katastrofalna, vatra je gutala sve pred sobom, na terenu su bili svi - i vatrogasci, i policija, i šumari, i načelnik općine sa uposlenicima'', rekao je za Bljesak.info zapovjednik Vatrogasne postaje Ljubinje Miodrag Ilić.

Kopirati
Drag cursor here to close