Suci i tužitelji

Pravosuđe u BiH dobilo nova imena

Vijesti / Flash | 28. 05. 2014. u 07:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoko sudsko i Tužiteljsko vijeće BiH (VSTVBiH) je na sjednicama održanim 26. i 27. svibnja, donijelo odluke o imenovanju nositelja pravosudnih dužnosti u Bosni i Hercegovini.

Imenovani su - Božidarka Dodik, na poziciju sutkinje Vrhovnog suda Federacije BiH, Snježana Malešević, na poziciju sutkinje Vrhovnog suda Federacije BiH, Dragan Golijan, na poziciju suca Osnovnog suda u Vlasenici, Milena Đekanović, na poziciju sutkinje Osnovnog suda u Tesliću, Gordana Mitrović, na poziciju sutkinje Osnovnog suda u Prijedoru i Alen Lukač, na poziciju suca Osnovnog suda u Derventi.

Istovremeno, Zorica Limić-Trifković imenovana je na poziciju sutkinje Osnovnog suda u Foči, Munib Halilović, na poziciju tužitelja Federalnog tužiteljstva Federacije BiH, Saša Labotić, na poziciju tužitelja Okružnog tužilaštva u Banja Luci, Marijana Lazić-Miladinović, na poziciju tužiteljice Okružnog tužiteljstva u Doboju, David Tomić, na poziciju tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Unsko-sanske županije, Haris Hairlahović, na poziciju tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Unsko-sanske županije.
Merima Mešanović je imenovana na poziciju tužiteljice Kantonalnog tužiteljstva Unsko-sanske županije, Amra Džafić-Harbaš, na poziciju tužiteljice Kantonalnog tužiteljstva Unsko-sanske županije, Ivana Vidović, na poziciju stručne suradnice Općinskog suda u Zenici.

''Pri donošenju odluke o imenovanju, Visoko sudsko i Tužiteljsko vijeće BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla i profesionalne nepristranosti. Novoimenovani nositelji pravosudnih dužnosti na dužnost će stupiti 15. lipnja'', priopćeno je iz VSTV-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close