Klan Levaković

Poznata gangsterska obitelj vraća se u Hrvatsku

Vijesti / Flash | 31. 07. 2015. u 08:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klan Levaković, najkriminalnija obitelj u Danskoj prema pisanju tamošnjih medija, ponovno je na danskim naslovnicama.

Naime, tamošnji mediji pišu kako bi glava obitelji, Gimi Levaković (46), napokon mogao biti deportiran iz Danske u Hrvatsku čiji je državljanin nakon što sud izreče presudu za korištenje oružja i prijetnje smrću zbog kojih je posljednji put završio u zatvoru. Sud bi mu, piše Ekstra Bladet, mogao odrediti od šest do 12 godina zabrane ulaska u Dansku, prenosi Jutarnji list.

Gimi, koji sebe zove Bossom 007, a o njemu su u Danskoj snimani dokumentraci, bit će peti iz klana od kojeg su se umorile danske vlasti i odlučili ih sve redom, nakon što odsluže zatvorske kazne za počinjene zločine, deportirati u Hrvatsku. Ostali članovi obitelji su Jura Levaković (27), osuđen zbog pljačke banke, Stefan Levaković (52), u zatvoru zbog pljačke starijih građana u njihovim domovima, Đango Levaković (41), koji je sudjelovao u pljački umirovljenika s bratom Stefanom, te Alpacino Levaković (24), osuđen zbog šverca cigareta i krađa.

Klan Levaković danas u Danskoj broji 45 članova koji su osuđeni zbog stotina kriminalnih djela, a danski mediji prenose kako im policija kuca na vrata svaki drugi dan. Gimi Levaković negira posljednje optužbe, da je prijetio pištoljem osobi s kojom se posvađao, prijeteći da će mu pobiti obitelj.

Danska javnost čeka hoće li Levakovićeva kazna biti više od godinu dana zatvora, u slučaju čega bi se krenulo i u postupak deportacije.

Kopirati
Drag cursor here to close