''Mostarka''

Požar u banci uzrokovao kvar na instalacijama

Vijesti / Crna Kronika | 13. 05. 2016. u 06:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U samo mjesec dana drugi put je izbio požar u zgradi “Mostarka”, na raskrižju mostarskih ulica Dubrovačka i Kralja Tomislava.

Jučer ujutro, oko 10 sati, gorjelo je u podrumu gdje se zapalila razvodna kutija, a iznad kojeg se u prizemlju nalazi poslovnica UniCredit banke, piše Večernji list.

''Neugodni dim od izgorjele plastike brzo se proširio poslovnim prostorom pa su klijenti i osoblje rukama i maramama prikrivenih lica morali napustiti poslovnicu. Kažu da su kratkotrajno zavladali panika i strah te da su i zaštitari otišli u podrum. Međutim, doista nije bilo potrebe za tim'', govorili su ispred banke koja je naknadno neometano nastavila s radom.

Vatrogasci kažu da se, srećom, radilo o manjem požaru te da je vjerojatno riječ o kvaru na električnim instalacijama. Sreća u nesreći je i to što se sve dogodilo tijekom radnog vremena pa je vatra pravodobno uočena i ugašena.

''Ne smijemo ni pomisliti što bi bilo da se zapalilo cijelo prizemlje. I prije mjesec dana smo gasili požar u ovoj zgradi, a tada je planulo u jednom stanu na 11. katu gdje se u kuhinji zapalio element. Ni tada nije bilo ozlijeđenih, a požar je uspješno ugašen'', podsjetili su vatrogasci.

Kopirati
Drag cursor here to close