Crna Gora

Požar se rasplamsao, vatreni jezici do 10 metara

Vijesti / Crna Kronika | 18. 07. 2017. u 19:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualno stanje u Krašićima je stabilno, a vatra zbog promjene smjera vjetra trenutno ne napreduje prema tom mjestu zbog čega je dio vatrogasnih snaga s tog područja prebačen na Solila, gdje se nešto poslije 16 sati požar ponovno rasplamsao i napreduje prema vodoizvorištu Topliš.

Vatreni jezici sežu i do 10 metara, a širenju vatre pogoduje i pojačan vjetar.

Kako prenose crnogorski mediji, na terenu je i 20-ak vatrogasaca sa 54 protupožarna vozila, a vatrogascima iz Tivta i Krtola pomažu kolege iz sjevernih općina.

Zbog požara na Solilima trenutno je isključen dalekovod na tom području pa dio Krtola trenutno nema struju.

Trenutno gori i na području Đuraševića prema uvali Plavi horizont.

Zbog dramatičnosti situacije izazvane brojnim požarima u Tivtu i okolini, načelnica općine Snežana Matijević uputila je ponovni apel građanima.

''Apeliram na sve građane i privredne subjekte da se uključe u akciju gašenja požara. Mi smo poduzeli i poduzimamo sve potrebne mjere kako bismo situaciju na terenu držali pod kontrolom, ali svaka pomoć je dobrodošla. Zato upućujem ovaj apel svima'', kazala je.

Situacija je relativno stabilna i požar ne ugrožava objekte u Krašićima, ali se s pozornošću prati jačina vjetra i njegov smjer.

Požar gori u nepristupačnom terenu u šumi cijelom dužinom od vrha brda Obosnik do gotovo morske linije i s terena ga je gotovo nemoguće ugasiti.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković vjeruje kako je dio požara namjerno izazvan.

''Vjerujemo da ima neodgovornih građana i namjernog izazivanja požara. Ne možemo se efikasno suočiti s tim, ali ćemo noćas zatražiti da svi resursi države, policije, službi pa i građana budu stavljeni u funkciju pronalaženja onih koji čine štetu državi. Dakle, ne vjerujem da je ovo samo rezultat vrućina i nepažnje nego i destrukcije, i odgovorit ćemo na tu destrukciju'', rekao je Marković.

Potvrdio je kako je zatražena pomoć u gašenju požara i rekao da se očekuje da ta pomoć uskoro stigne.

Kopirati
Drag cursor here to close