Washington

Požar na motoru: Zrakoplov sa bh. izaslanstvom prinudno sletio

Vijesti / Flash | 20. 04. 2015. u 07:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pri povratku sa zasjedanja MMF-a u Washingtonu, zrakoplov Austrian Airlinesa, u kome se nalazilo izaslanstvo FBiH na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem i guvernerom Centralne banke BiH Kemalom Kozarićem, 15 minuta od polijetanja je morao prinudno sletjeti.

Zrakoplov Austrian Airlinesa prinudno je sletio zbog tehničkog kvara. Došlo je do požara na motoru te je brzom reakcijom zrakoplov prinudno spušten na pistu u Washingtonu. Srećom, ozlijeđenih nije bilo, a 50 vatrogasaca gasilo je požar na motoru zrakoplova.

Kako doznaje Bljesak.info, riječ je o letu #OS94 i zrakoplovu Boeing 777.

Bh. izaslanstva smještena su u hotel te će im naknadno biti zakazan novi let. Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak je također trebao biti na ovom letu, ali je, kako piše N1, promijenio kartu i otišao ranije iz Washingtona.

Ministar Crnadak je pak rekao  Srni kako se nalazi u Luksemburgu gdje je stigao sigurno, bez ikakvih problema tijekom leta te je demantirao da se nalazio u zrakoplovu kojem se pri polasku iz Washingtona zapalio motor.

"Iz Washingtona sam jučer doputovao u Luksemburg gdje ću zajedno s predsjedateljem Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem prisustvovati ručku s ministrima vanjskih poslova EU", rekao je Crnadak i dodao kako je i Ivanić sigurno doputovao.

Naveo je kako je u Luksemburg doputovao sam, te da ne zna je li ne tko drugi od dužnosnika iz BiH eventualno imao nekih problema. 

Izaslanstvo iz Republike Srpske otišlo je zrakoplovom Lufthanse, preko Munhena. Bh. izaslanstvo boravilo je u Washingtonu na Spring Meetingu 2015. gdje su razgovarali s predstavnicima MMF-a.

Kopirati
Drag cursor here to close