Vatrena stihija

Požar kod Splita krenuo u smjeru raketne baze, zbog sigurnosti isključili dalekovode

Vijesti / Crna Kronika | 19. 08. 2012. u 10:05 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vjetar je požar širio u pravcu raketne baze u Žrnovnici, izvjestili su u Županijskom operativnom vatrogasnom centru u Splitu. Tijekom noći opožareno je oko 25 hektara površine, ali vatra nije ugrozila raketnu bazu niti kuće, rekli su u centru.

Tijekom noći na ovom su požarištu bila angažirana 62 vatrogasca i 18 vozila, a obrana raketne baze u Žrnovnici je podignuta na najveći stupanj, te je o tomu izvještena i Hrvatska ratna marnarica (HRM). Na opožarenom su području isključeni dalekovodi radi smanjenja opasnosti u slučaju da ih zahvati vatrena stihija. Gašenje požara još uvijek traje.

U tijeku su dežurstvo i sanacija velikog požara kod Trogira u kojem je opožareno 800 hektara raslinja. Vatru je tijekom jučerašnjeg dana gasilo ukupno 187 vatrogasaca i 46 vatrogasnih vozila, kao i četiri kanadera, četiri zračna traktora i dva helikoptera.

U tijeku je gašenje požara na području Dazline u šibensko-kninskoj županiji. Tijekom jučerašnjeg dana vatru su gasile županijske vatrogasne snage sa ukupno 47 vatrogasaca i 17 vatrogasnih vozila, a požar su iz zraka gasila tri kanadera i jedan zračni traktor. Na području Bratiškovci kod Skradina, gdje je požarom zahvaćena borova šuma, u tijeku je dežurstvo i sanacija požarišta. U gašenju požara sudjelovale su zemaljske vatrogasne snage sa ukupno 34 vatrogasca i 12 vatrogasnih vozila

Kopirati
Drag cursor here to close