Među njima troje djece

Potvrđeno: U padu zrakoplova kod Mostara petero mrtvih

Vijesti / Flash | 13. 05. 2017. u 16:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U padu manjeg sportskog zrakoplova u Mostaru poginulo je pet osoba, potvrdio je ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda.

''Među stradalima su pilot, mlađa muška osoba i troje djece'', rekao je Bevanda.

''Avion se srušio oko 15:50 sati između Heliodroma i novog zatvora u Jasenici'', potvrdio je ranije za Bljesak.info glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić.

Na mjesto nesreće stigao je i ravnatelj Međunarodnog aerodroma Mostar Marin Raspudić, koji je kroz plač kazao da poginula djeca dvojice uposlenika aerodroma.

Jedan, koji je izgubio dvoje djece, radi kao vatrogasac, dok drugi radi na kontrolnom tornju, a Dnevni list navodi kako su djeca starosti između sedam i deset godina.

''Ovo je tragedija, užasna tragedija'', kazao je jecajući Raspudić

Iz Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA) nisu mogli potvrditi tko se nalazio u zrakoplovu.

"Nemamo službenu informaciju tko je bio u zrakoplovu. Obaviješteni smo da je s veze nestao zrakoplov u 15.53. Odmah nakon toga toranj u Mostaru je dojavio da je vidio pad, veliku eksploziju i požar. Odmah je angažiran Centar BH ANSA-e koji je pokrenuo spasilačku akciju i obavijestili sve službe na terenu", rekli su za HINA-u iz BHANSA-e.

Avion je nakon pada izgorio, a na mjesta nesreće odmah su izašle ekipe hitne pomoći, vatrogasaca i policije.

Neslužbeno također doznajemo kako se radi o civilnom avionu Fuji FA-200-160 Aero Subaru bh. registracijskih oznaka E7-AAS, koji je proizveden 1971. godine.

Bljesak.info doznaje kako će na mjesto nesreće uskoro stići i državni ministar komunikacija i prometa Ismir Jusko.

Kopirati
Drag cursor here to close