GO SDP

Potvrđeno svih pet kandidatura za predsjednika SDP-a

Vijesti / Flash | 29. 08. 2015. u 12:30 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni odbor (GO) Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) potvrdio je danas na sjednici koja se održava u Sarajevu kandidature petorice pretendenata za lidersku poziciju u ovoj stranci.

Kandidati za predsjednika SDP-a BiH za naredno mandatno razdoblje su Emir Đikić, Jasmin Imamović, Miro Lazović, Nermin Nikšić i Svetozar Pudarić, za koje je Predsjedništvo ove stranke ranije potvrdilo da ispunjavaju sve neophodne uvjete.

Kako je Feni kazao član Glavnog odbora i izvršni direktor SDP-a BiH Zoran Blagojević, GO je, kao najviše stranačko političko tijelo između dva kongresa, prihvatilo kandidature svih pet kandidata za predsjednika SDP-a, koji su dobili dovoljan broj glasova.

Dodao je da je u dosadašnjem tijeku zasjedanja usvojen određen broj akata u vezi s kongresnom, odnosno unutarstranačkom izbornom procedurom.

Među ostalim, članovi GO razmatraju poslovnik o radu kongresa, odnosno pitanja koja se odnose na pripreme predstojećeg kongresa SDP-a, čije je održavanje planirano za 3. listopad.

U pripremi su i materijali za unutarstranačke izbore za predsjednika SDP-a, najavljene za 20. rujan.

Zasjedanje GO SDP-a BiH se nastavlja, a, kako je ranije najavljeno, po njegovom završetku bit će emitirano priopćenje za javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close