Hahn - Zvizdić

Potvrđeno: EU šalje pitanja u prosincu

Vijesti / Flash | 27. 10. 2016. u 19:10 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski povjerenik za susjedsku politiku i proširenje Johannes Hahn doputovat će u BiH početkom prosinca i predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću uručiti upitnik Europske komisije s oko 3.000 pitanja za BiH, potvrđeno je Feni iz Zvizdićevog ureda.

Ovu informaciju je predsjedavajućem Zvizdiću na današnjem sastanku priopćio šef Izaslanstva Europske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark koji mu je, također, kazao da će BiH u studenom dobiti novi godišnji izvještaj o napretku za koji se očekuje da će biti bolji nego prošle godine.

Upitnik Europske komisije za pripremu mišljenja o zahtjevu za članstvo je analitički instrument politike proširenja EU kojeg Europska komisija koristi kako bi ocijenila spremnost države koja je podnijela zahtjev za članstvo da stekne status kandidata i otvori pregovore o pristupanju s EU, o čemu u konačnici odlučuje Vijeće EU i Europsko vijeće.

Europska komisija prilikom dostavljanja Upitnika utvrđuje rok u kojem se odgovori na pitanja trebaju dostaviti, što je obično dva do četiri mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close