Nezakonito zapošljavanje

Potvrđena optužnica protiv Zukića i ostalih

Vijesti / Flash | 13. 03. 2017. u 14:24 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je danas optužnicu protiv Amira Zukića, Safeta Bibića, Asima Sarajlića i drugih iz predmeta "Bosna" zbog udruživanja radi činjenja kaznenih djela u vezi sa nezakonitim zapošljavanjem u "Elektroprivredi BiH", potvrdila je glasnogovornica Tužiteljstva Županije Sarajevo Azra Bavčić.

Amir Zukić i Safet Bibić optuženi su da su 2016. godine organizirali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako, kao i Ramiz Karavdić. Oni su kao članovi grupe pronalazili osobe spremne da daju novac za zaposlenje u "Elektroprivredi BiH".

Zukić je, koristeći utjecaj, posredstvom Eseda DŽananovića realizirao nezakonita zapošljavanja u ovo poduzeće. Asimu Sarajliću i Mirsadu Kukiću na teret je stavljeno da su, koristeći položaj, posredovali prilikom zapošljavanja, čime su počinili kazneno djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Optužnica je podignuta i protiv Seida Fazlagića. Iz Županijskog tužiteljstva je priopćeno da je optuženima na teret stavljeno udruživanje radi činjenja kaznenih djela u vezi sa kaznenim djelom primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, te kazneno djelo protuzakonito posredovanje.

Sarajlić i Kukić optuženi su za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, dok je Zukiću na teret stavljeno kazneno djelo nedozvoljeno držanje oružja.

Džananović je optužen da je počinio kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, a Fazlagić za kazneno djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog kaznenog djela. Uz prijedlog optužnice, postupajući tužitelj je Općinskom sudu u Sarajevu predložio da optuženima bude produžen pritvor, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close