Potraga za Davorom

Potraga za mladićem: Ne možemo učiniti čuda

Vijesti / Politika | 07. 09. 2015. u 14:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jedan prema milijardi je šansa da se ronjenjem u Neretvi nađe tijelo Davora Barišića kad se nije našlo u prvih 200 metara koliko je pretraženo prvi dan. Išli smo prvi dan čamcima, kajacima, potraga se ne prekida, ali ne može se ronjenjem više tražiti sad u ovom trenutku'', rekao je za Bljesak.info Zdenko Marić iz GSS BiH.

Podsjećamo, kako je student Davor Barišić (1994.) iz Gradačca upao u rijeku Neretvu u Mostaru kod Starog mosta 2. rujna u 2 sata i 10 minuta iza ponoći. Mladićev nestanak su prijavili prijatelji koji su rekli kako je Barišić upao u vodu, voda ga je nosila 10-tak metara, te se više nije pojavio na površini.

Glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić za Bljesak.info je rekao da policija nije prestala s pretragom terena.

''Vizualno se promatra Neretva i pretražuje obala od Starog mosta do Čapljine, gdje se uključila i tamošnja PU, rekao je Marić. Istaknuo je kako će do novih zarona doći ako se pojave neki tragovi.

U Mostaru je i majka nestalog mladića, koja zajedno sa kćerkom pretražuje obale Neretve u nadi da će pronaći sinovo tijelo. Majka je rekla kako sama mora pretraživati teren jer ga nitko od nadležnih institucija ne želi tražiti.

Zdenko Marić rekavši da treba razumjeti bol majke, dodao je da nije dobro da ima takvih reakcija.

''Nas je zvala policija. Tražili smo službeno obraćanje Civilne zaštite koje nam je upućeno nakon 24 sata, ISS u ime GSS vodi tu aktivnost i potraga se vrši po njegovoj procijeni '', rekao je Marić i dodao da kad ronjenje ne da rezultate, onda se vrši kopneno izviđanje.

''Ima nešto što je izvan ljudskih mogućnosti i ljudi rade u okvirima svojih mogućnosti, nema te sile da preroni Neretvu do Metkovića. Nažalost, mi ne možemo raditi čuda'', rekao je Marić i napomenuo kako još uvijek traje potraga za dvojicom utopljenika koji su nestali prije godinu dana.

Redakciji portala Bljesak.info javljaju se pojedini građani koji pitaju kako mogu pomoći u potrazi za nestalim mladićem, nudeći čak i novčana sredstva da plate ronioce.

Kopirati
Drag cursor here to close