Ni traga

Potraga ide u drugom smjeru: Malezijski zrakoplov je negdje na tlu?

Vijesti / Flash | 22. 04. 2014. u 12:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Internacionalni tim, koji u Indijskom oceanu traži nestali malezijski Boeing 777, sada razmatra vrlo izgledni scenarij da je zrakoplov sletio negdje umjesto onoga da se srušio u ocean.

''Možda ćemo se morati uskoro pregrupirati i razmotriti ovu mogućnost ukoliko ne nađemo nikakav trag u sljedećih nekoliko dana'', rekao je izvor iz istraživačkog tima za New Straits Times.

Dok izvori ne navode na području koje zemlje je zrakoplov sletio ili se srušio, postoji mogućnost nove potrage na području gdje je navodno viđen zrakoplov u niskom letu, piše Daily Mail.

''Mogućnost da je zrakoplov sletio negdje drugdje nije nemoguć tim više što još nismo našli niti jednu krhotinu koja bi se mogla povezati s letom MH370'', rekao je neimenovani izvor navodeći kako se ideja da neka zemlja skriva zrakoplov dok ga 20 zemalja traži čini apsurdnom.

No, istraživači priznaju kako je teško utvrditi je li zrakoplov završio zaista u Indijskom oceanu, unatoč pokazateljima koji su istražitelje upućivali u tom smjeru.
Daily Mail navodi kako su ribari i seljani u sjeveroistočnom dijelu Malezije policiji prijavili da su vidjeli ili čuli zrakoplov kako nisko leti u vrijeme kad su se izgubile sve veze s letom MH370.

Unatoč lošem vremenu, zrakoplov danas traži pet vojnih helikoptera, dok su drugi oblici potrage zaustavljeni.

Podsjećamo, malezijski zrakoplov nestao je 8. ožujka, a svi dosadašnji pokušaju da se dođe do bilo kakvog traga nisu dali rezultate.

Kopirati
Drag cursor here to close