Reakcija

Potpredsjednik FBiH dao podršku tužiteljima u sprječavanju financijskog kolapsa entiteta

Vijesti / Flash | 03. 09. 2014. u 14:32 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Kebo dao je podršku glavnom tužitelju BiH Goranu Salihoviću i inspektorima u provedenoj akciji u Javnom poduzeću BH Telekom.

Izuzeta dokumentacija iz ovog poduzeća na osnovu koje se sumnja da je, na protuzakonit način, ovo poduzeće, a time i Federacija BiH, oštećena za milijarde KM, predstavlja urušavanje ekonomskog poretka Federacije, smatra Kebo.

"Razlog za podršku i javno obraćanje potpredsjednika Federacije BiH je ogroman pritisak na nezavisno pravosuđe koji dolazi iz vrhova velikih političkih stranaka", priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Ureda potpredsjednika Federacije BiH.

Kebo je pozvao sve one koji su za izgradnju pravne države da podrže nezavisne pravosudne organe, te da se spriječi protuzakonito uništavanje i pljačka ostalih velikih javnih poduzeća u Federaciji BiH. On je upozorio da se samo tako može spriječiti kolaps Federacije BiH i stvoriti financijska stabilnost za isplatu mirovina i svih ostalih primanja proračunskih korisnika, ali izvršiti sanacija poplavljenih područja.

Dodao je da pritisci na pravosuđe koji dolaze iz stranačkog miljea treba da budu sankcionirani, jer kako suci i tužitelji, tako svi građani više ne smiju živjeti u strahu od nekolicine stranačkih velikodostojnika. Potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo naglasio je da postoji sumnja da će se protuzakonito stečeni novac koristiti za izbornu kampanju pojedinaca.

Kopirati
Drag cursor here to close