Vlast

Potpisan sporazum: HDZ BiH, DF i SDA odmah zovu financijsku policiju

Vijesti / Flash | 15. 12. 2014. u 14:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HDZ BiH, Demokratska fronta i SDA potpisali su danas u Mostaru Načela djelovanja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji što je prvi korak za uspostavu županijske vlasti.

Sporazum, o kojem su proteklog tjedna raspravljali, potpisali su Ana-Marija Tadić-Jakovljević, Salko Sokolović te Rafael Gagro, predsjednici županijskih ogranaka stranaka.

U tekstu potpisanih načela, između ostalog, navodi se kako će se bezuvjetno primjenjivati sva načela dogovorena između stranaka potpisana na višoj razini. Potpisana je i odluka da će se na prvoj redovnoj sjednici županijske Skupštine uputiti poziv financijskoj policiji da provjere poslovanje javnih poduzeća.

U sporazumu se stranke obvezuju formirati agenciju za državnu službu HNŽ-a te donijeti zakon o sportu na razini županije te formirati sportski savez, provesti reforme u zdravstvu, provoditi politiku zaštite braniteljske populacije, a jedna od potpisanih točaka su i poglavlje o znanosti, obrazovanju i studentskom standardu.

Inače, za utorak je najavljena sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije na kojoj će se birati izaslanici Skupštine HNŽ-a u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, a županijska vlada se, prema onome što se danas moglo čuti, očekuje se sredinom sječnja.

Kopirati
Drag cursor here to close