Politika ispred šuge

Potočari: Novo političko prepucavanje preko leđa djece

Vijesti / Flash | 06. 11. 2014. u 09:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roditelji djece koja borave u igraonici u Potočarima uputili su peticiju Skupštini općine Srebrenica, kao i strankama SDA, SBiH, SDP i SBB u kojoj traže smjenu direktorice Vrtića "Poletarac" iz Srebrenice Vesne Jovanović.

Dvanaest roditelja, koji su potpisali ovu peticiju, traže smjenu direktorice zbog diskriminacije, lošeg odgojno-obrazovnog procesa i loših higijenskih uvjeta, a što je rezultiralo da se pojavi zarazna bolest šuga.

''Smjenu tražimo zbog mnogo razloga, a neki od njih su diskriminacija u odnosu na djecu koja pohađaju obdanište u Srebrenici, nebriga i nemar za probleme potočarske djece i njihovih roditelja, katastrofalno loša higijenska slika prostorija u kojem borave mališani, zanemarivanje i neuključivanje djece u aktivnosti obdaništa "Poletarac" i izrazito loš odgojno-obrazovni proces'', navode roditelji.

U peticiji ističu da samo traže jednakost za sve, odnosno isti status za svu djecu koja pohađaju obdanište "Poletarac" u Srebrenici. Oni također podsjećaju srebreničke vijećnike na činjenicu da su izravni potomci genocida i da su, za razliku od direktorice koja živi u Srbiji, stanovnici Potočara.

''Pitamo se je li vam preča Vesna Jovanović, osoba koja živi u susjednoj Srbiji, ili naša djeca koja su budućnost ove zajednice. Ipak, iskreno se nadamo da će Potočari postati mjesto boljeg života i boljeg odnosa prema nama Bošnjacima, a ne mjesto iz kojeg su počele najstravičnije odluke koje su odnijele mnoge živote'', kaže se u peticiji koju su potpisali roditelji srebreničkih mališana koji borave u vrtiću u Potočarima.

Kopirati
Drag cursor here to close