Potraga

Posušje: Obitelj i policija mole za pomoć u pronalasku nestale djevojke

Vijesti / Flash | 13. 01. 2015. u 13:55 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke raspisala je žutu potragu za osobom, čiji nestanak je prijavljen 7. siječnja.

Prema navodima iz prijave nestala osoba visoka je oko 160 cm, ima oko 60 kg, okruglog je lica, ima dužu, tamno smeđu kosu i plave oči, na desnom obrazu, u ravnini usta, ima mali, crni mladež, u trenutku udaljavanja od kuće bila je odjevena u crni kaput s kapuljačom, tamne hlače tzv. lastesice, a na nogama je imala sive čizmice, visine do koljena.

Kristina Begić je rođena 21.7.1986. godine u Mostaru, s mjestom prebivališta u Gradcu, općina Posušje.

Iz MUP-a ŽZH navode nekoliko pojašnjenja u svezi žute potrage.

1. Da bi se mogla raspisati žuta potraga potrebno je da prođe 24 sata od trenutka prijave, u skladu s tim žuta potraga raspisana je 8. siječnja.

2. Žuta potraga raspisuje se prema drugim policijskim agencijama, a za javno objavljivanje potrage potreban je pristanak obitelji nestale osobe.

3. Nakon što je MUP ŽZH zaprimio prijavu o nestanku Kristine Begić njenoj obitelji su ponudili da, odmah nakon što raspišu žutu potragu, istu i javno objave što je obitelj odbila nadajući se da će nestala osoba biti pronađena bez publiciteta, koji za cijelu obitelj predstavlja dodatnu traumu.

4. Od trenutka zaprimanja prijave o nestanku policija je poduzela brojne mjere i radnje koje, na žalost, nisu urodile plodom, tako da je obitelj nestale osobe dala suglasnost za objavljivanje žute potrage, navodi se iz Ureda za informiranje MUP-a ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close