Granica

Posušje modernizira prijelaz Osoje

Vijesti / Flash | 10. 07. 2015. u 10:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sredstva za izradu projektne dokumentacije o rekonstrukciji graničnog prijelaza Osoje su osigurana, a Općina Posušje već vrši pripremu svih relevantnih podataka, a u svrhu što skorijeg završetka projekta stavila je na raspolaganje partnerima svoje nadležne službe, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Općine Posušje.

Pored općinskog načelnika Branka Bage sa suradnicima, sastanku su nazočili savjetnik u Ministarstvu financija i trezora BiH Eugen Šušak, predstojnik Ureda ravnatelja Uprave za neizravno oporezivanje Božo Zovko, ministar gospodarstva Zapadnohercegovačke županije Dario Sesar te predstavnici posuške Udruge gospodarstvenika Veljko Lončar, Tomislav Marić i Stjepan Bago.

Općina je priopćila kako su u tijeku i pripreme proračunskih zahtjeva na državnoj razini za 2016. godinu, a u sklopu njih zatražit će se i osiguranje sredstava za izvođenje radova na graničnom prijelazu.

''Ako sve krene prema planu, radovi će započeti u sljedećoj godini, a njihova vrijednost iznosit će oko 1.5 milijuna konvertibilnih maraka'', navodi se u priopćenju i ističe kako je proširenje GP Osoje od iznimnog je značaja za posuško gospodarstvo, ali i stanovništvo obzirom na otežano prometovanje u ljetnim mjesecima.

Po dovršetku, za promet osobnih vozila bit će predviđene po dvije ulazne i izlazne kolničke trake te dodatna traka za teretni promet, navodi se u priopćenju i podsjeća kako je od lipnja 2013. ugovorom potpisanim između BiH i RH GP Osoje svrstan u C skupinu graničnih prijelaza, što će nakon fizičkog proširenja omogućavati, pored prometovanja putnika, i promet roba uz konstantan rad policije i carine.

Kopirati
Drag cursor here to close