Naša stranka

Posljednje tri godine u Mostaru su najgore

Vijesti / Flash | 04. 08. 2015. u 08:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon sinoćnjeg Zbora članstva mostarski odbor Naše stranke ima novo rukovodstvo. Za predsjednicu je izabrana Irma Baralija, a za potpredsjednike Rijad Durkić i Tarik Tanović. Članovi gradskog odbora postali su Katica Omanović, Selma Pajo, Denisa Dizdarević, Frančeska Bojić, Dževad Ćorić i Haris Bešić.

Na početku skupa prisutne je pozdravio predsjednik Naše stranke Peđa Kojović, a rukovodstvo stranke predstavljali su i potpredsjednica Nasiha Pozder i potpredsjednik Edin Forto. Nakon izbornog dijela Zbora uslijedio je tematski dio u kojem se govorilo o aktualnom političkom trenutku za Mostar i Bosnu i Hercegovinu, kao i Zakonu o radu, temi koja je Našoj stranci posebno bitna.

Novoizabrana predsjednica Gradskog odbora Naše stranke u Mostaru izjavila je:

„Posljednje tri godine u Mostaru, politički gledajući, tri su najgore godine u našoj demokratskoj povijesti. Sposobnost političkih stranka koje su u posljednjih 20 godina predstavljale vlast kako u Mostaru, tako i u HNŽ, ogleda se u trenutno situaciji na lokalnom nivou: građanima i građankama je uskraćeno osnovno političko pravo da biraju i budu izabrani, a kao posljedica toga Grad Mostar nema Gradsko vijeće već 3 godine. Usprkos navedenim činjenicama, Gradonačelnik, koji nema izborni legitimitet, nastavlja trošiti novce svih nas, bez detaljnih javnih rasprava o proračunu i velikih diskusija o načinu trošenja javnih sredstava. Vrijeme je da se ovakav oblik političkog ponašanja ne samo promijeni nego i sankcionira. Odbor Naše stranke u Mostaru će pokazati da je drugačija politika moguća i da Mostar može bolje“, navodi se u priopćenju ove stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close